LÄHELLÄ

Lähellä mäen päällä on kirjasto, jonne johdattaa polku. Pienenä oikaisin polkua pitkin, mutta nyt kävelen pitkät portaat ylös. Pääsen mäen päälle ja avaan kirjaston oven. Edessä ovat portaat, joissa olen monta kertaa seissyt parijonossa ja odottanut open sanovan, että nyt voidaan mennä. Kun vihdoin saimme mennä, lähes juoksimme.

Kirjoja! Niin paljon!

Nyt en juokse, vaan kävelen ylös. Palautan pari kirjaa ja totean taas, että täällä pitäisi käydä useammin. Ennen kuin lähden, katselen hetken ulos suurista ikkunoista. Männyt heiluvat tuulessa. Päätän kävellä polkua pitkin alas.

Kuvan lähikirjasto, joka sijaitsee aivan käymäni alakoulun vieressä, sai minut tutustumaan lukemisen maailmaan. Se auttoi minua oppimaan lukemaan ja lainasin ensimmäisen kirjani sieltä. Ilman sitä tuskin olisin joka vuosi lukenut lukudiplomia alakoulussa taikka viettänyt useita tunteja pääkirjastossa opiskelemassa. Toivon, että se on jatkossakin kaikille lähiön asukkaille ja erityisesti alakoululaisille paikka, joka herättää ja pitää yllä lukuintoa.